Mostek wołowy z marmoladą cebulowo-cytrynową i słodkimi ziemniakami
Mostek wołowy z marmoladą cebulowo-cytrynową i słodkimi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 3,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Chanuka. Udaj się do sklepu i odbierz majeranek, mostek wołowy, cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Wieprzowina z orzechami pekanowymi z marmoladą z czerwonej cebuli i prażonymi słodkimi ziemniakami, Pomidorowo-Słodka Cebulowa Marmolada, oraz Mostek Wołowy Z Podwójną Cebulą.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu z mostku. W skali 12 na 18. patelnię, ułożyć plasterki cebuli i 3/4 plasterków cytryny; resztę cytryny owinąć szczelnie i schłodzić.
Połóż mostek na cebuli i cytryny na patelni.
W misce wymieszać Porto, cukier i majeranek, aż cukier się rozpuści, a następnie równomiernie zalać mostkiem.
Posypać papryką i szczelnie przykryć patelnię folią.
Piec, aż mostek jest bardzo delikatny po przekłuciu, około 4 godzin. Tymczasem, o 1 1/2 godziny przed mostek jest zaplanowane do zrobienia, przebić każdy słodki ziemniak widelcem i ustawić na stojaku piekarnika obok lub nad mostkiem.
Gdy mostek jest miękki, odsłonić patelnię i zwrócić go do piekarnika, aby lekko brązowo mięso, o 15 protokół.
Wyjmij mostek z patelni i połóż na talerzu; utrzymuj ciepło. Gdy ziemniaki są miękkie po naciśnięciu, wyjąć je z piekarnika, dodać do półmiska i ogrzać.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni.
Umieść patelnię na piecu na dużym ogniu; gotuj soki, odkryte, często mieszając. Gdy mieszanina zgęstnieje, zmniejszyć ogień do medium i stale mieszać, aż marmolada jest gęsta i błyszcząca i zredukowana do 1 1/2 szklanki, 20 do 30 minut.
Łyżka Marmolady na mostku, następnie udekorować plasterkami cytryny.
Potnij mostek na ziarnie, aby służyć.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek w menu? Spróbuj sparować z Shiraz, Tempranillo i Zinfandel. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. K Vintners Morrison Lane Syrah z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
K Vintners Morrison Lane Syrah
Najstarsze nasadzenia Syrah w Dolinie Walla Walla, Południowo - wschodnie stoki, nieco chłodniejsze miejsce u podnóża Gór Błękitnych. Ciasno nawinięte na długie życie. Prażona Ziemia, lawenda, suszone zioła i wędliny. Poważny rodowód, poważne wino.