Miękka Fontina Polenta
Miękka Fontina Polenta zajmuje około 35 minut od początku do końca. To danie główne ma 2305 kalorii, 52g białka, oraz 194g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 5,69 USD za porcję. Mieszanka wywaru z kurczaka, gałki muszkatołowej, kaszy manny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polenta z Fontinanem i szpinakiem, Polenta z Fontinanem i jajkami, oraz Zapiekanka z polenty z pieczarkami i Fontiną.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz wywar ze śmietaną i zagotuj.
Dodaj gałkę muszkatołową i sól.
Ubij polentę i kaszę mannę i gotuj na małym ogniu przez około 20 do 30 minut, często mieszając, aż ziarna będą miękkie. Złóż sery.
Podawaj natychmiast lub Rezerwuj.
Aby zachęcić polentę do czystego wyjścia z patelni, gotuj na średnim ogniu. Przesuń szpatułką lub drewnianą łyżką po bokach patelni, aby wyczyścić polentę. Nie mieszaj, ale poczekaj i obserwuj przez kilka sekund, aż zacznie się tworzyć duża bańka i popycha polentę w górę.
Natychmiast wlej do ciepłego naczynia.
Polentę można przygotować z wyprzedzeniem i podgrzać: dodaj 1/4 do 1/2 szklanki wody lub wywaru, przykryj naczynie i podgrzej w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu.
Dobrze ubij przed podaniem.
W przypadku polenty stołowej: Ustaw 1 lub 2 czyste, nieobrobione bloki rzeźnicze lub deski do krojenia lub połóż pergamin lub papier rzeźniczy na blacie.
Wylej ciepłą polentę na stół przed gośćmi. Przełóż miski sosów i mieszanek. Każdy gość miesza swoje dodatki i zjada prosto ze stołu!