Miecznik Pieczony w Folii o Smakach Śródziemnomorskich
Potrzebujesz bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej przystawki? Miecznik pieczony w folii o smakach śródziemnomorskich może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 120 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,62 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 4 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup cytrynę, oliwki, tymianek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Miecznik pieczony w folii ze smakami śródziemnomorskimi, Miecznik śródziemnomorski i Miecznik śródziemnomorski nadziewany.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misce połącz karczochy, pomidory, cytrynę, oliwki i zioła.
Skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Weź 18-calowy kawałek folii aluminiowej i złóż go na pół w poprzek. Złóż 1-calowy pasek z każdej strony dwukrotnie, raz, aby zamknąć i raz, aby uszczelnić; powinieneś teraz mieć torebkę. Powtórz tę czynność dla kolejnych 3 torebek. Filety dopraw solą i pieprzem i włóż po 1 do każdego woreczka.
Dodaj 1/4 mieszanki karczochów do każdej torebki. Złóż dwukrotnie 1-calowy pasek górnej części, aby uszczelnić.
Ułóż paczki na blasze i piecz przez 20 do 25 minut, w zależności od grubości ryby. Ostrożnie otwórz torebki i połóż rybę i warzywa na ciepłych talerzach. Łyżką wylej sok, który zebrał się na rybie.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór na miecznika. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Argyle Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.