Meksykańska Lasagna Lite

Meksykańska Lasagna Lite
Meksykańska Lasagna Lite może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 436 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Udaj się do sklepu i odbierz 9%-chudego mielonego indyka, tortille kukurydziane, mieszankę przypraw taco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Lite Lasagna, Lasagna Lite, oraz Meksykańska Lazania.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Brązowy mielony indyk na patelni na średnim ogniu, rozbijając go na kruszy się, jak gotuje, o 10 protokół. Wymieszać mieszankę przypraw taco i wodę, doprowadzić mieszaninę do wrzenia i zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić mieszaninę indyka aż zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać posiekane zielone chili i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw TacoMieszanka Przypraw Taco
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
Indyk MielonyIndyk Mielony
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Rozprowadzić skąpe 2/3 szklanki sosu enchilada równomiernie na dnie naczynia do pieczenia 8x10-cala; top sos z 4 tortille, nakładając się, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Tortille posmarować połową kwaśnej śmietany, połową rozgrzanej fasoli, połową mieszanki indyka i 1/3 mieszanki sera. Top z innym 2/3 Puchar SOS enchilada i 4 więcej tortille. Mocno dociśnij tortille, aby zagęścić warstwy pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Fasola RefriedFasola Refried
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała TurcjaCała Turcja
5
Powtórz warstwy, rozprowadzając pozostałą śmietanę, ponownie wysuszoną fasolę, mieszankę indyka, 1/3 mieszanki sera i 2/3 szklanki sosu enchilada na tortille. Top z pozostałych 4 tortille; naciśnij w dół, jak wcześniej. Zakończ warstwową zapiekankę z pozostałym 2/3 szklanki sosu enchilada i pozostałą 1/3 mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Fasola RefriedFasola Refried
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
Cała TurcjaCała Turcja
6
Zapiekać zapiekankę w rozgrzanym piekarniku, aż polewa serowa stopi się i bulgotnie, a zapiekanka jest gorąca, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn