Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym
Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,11 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Jeśli masz pięć przypraw w proszku, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Medaliony wieprzowe z sosem Port-& - Cranberry Pan, Medaliony wieprzowe z pieprzem w sosie żurawinowym, oraz Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania gotuj wieprzowinę partiami na średnim ogniu przez 3-5 minut z każdej strony lub aż soki będą czyste.
Dodaj sos żurawinowy, sos barbecue, wodę, czosnek i proszek pięciu przypraw do patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.