Małże gotowane w bulionie pomidorowym z kozim serem
Małże gotowane w bulionie pomidorowym z kozim serem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 354 kalorie, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz nasiona selera, sok pomidorowy, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Małże Gotowane Na Parze W Bulionie Pomidorowym, Małże gotowane na parze z pomidorem i bulionem Chorizo, oraz Małże gotowane na parze w bulionie pomidorowym: specjalność Jersey Shore dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu.
Dodaj cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty.
Dodaj sok pomidorowy, Wino, i nasiona selera; doprowadzić do duszenia. Przykryć; dusić 10 minut.
Należy wyrzucić wszystkie małże, które są złamane lub nie zaciskają się po naciśnięciu.
Dodaj małże do garnka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować, potrząsając garnkiem od czasu do czasu, aż małże się otworzą, o 3 protokół.
Usunąć otwarte małże. Kontynuuj gotowanie, odkrywając garnek w razie potrzeby, aby usunąć małże, gdy tylko otworzą się skorupki. Odrzuć wszystkie, które nie. Za pomocą łyżki szczelinowej włóż małże do czterech misek.
Dodać ser do bulionu i ubijać na małym ogniu przez 1 minutę.
Rekomendacja win: Sancerre i Pouilly-FUM dwa białe wina z Doliny Loary we Francji, są świetne z kozim serem, a także mają kwasowość, aby owoce morza smakowały jeszcze lepiej.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.