Makaron z brokułami, chrupiącą Prosciutto i bułką tostową
Makaron z brokułami, chrupiąca Prosciutto i tosty bułka Tostowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 839 kalorii. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brokuły, panko, krótki makaron i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cytrynowy czosnek brokuły makaron z cukinią z Prosciutto i bułką tostową, Makaron z chrupiącą bułką tartą i brokułami, oraz Makaron z małżami, sosem wódki i chrupiącą bułką tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Przygotować kąpiel z lodową wodą, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić. Gdy woda się zagotuje, dodać brokuły i gotować, aż tylko miękkie, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej lub sitka Usuń brokuły i zanurz w łaźni z lodem; Przywróć gotującą się wodę do wrzenia.
Wyjmij brokuły z łaźni z lodem i umieść w durszlaku lub sitku ustawionym nad miską, aby osuszyć. Gdy woda do gotowania powróci do wrzenia, dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać prosciutto i gotować, aż chrupiące i złoty kolor, o 5 protokół. Łyżką szczelinową wyjąć prosciutto na talerz; odstawić na bok (i nie myć patelni).Odstawić patelnię do pieca na średnim ogniu; dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy olej mieni się, dodać czosnek i szalotki, gotowanie na złoty kolor, o 2 do 3 protokół. Wymieszać w panko i gotować, aż tosty i złoty kolor, o 2 protokół; zdjąć z ognia.Powrót makaron do garnka i umieścić na średnim ogniu.
Dodaj zarezerwowaną wodę z makaronu, brokuły i prosciutto. Smak makaronu i dostosować przyprawy, dodając więcej soli, jeśli to konieczne; mieszać, aż równomiernie wymieszane i brokuły są podgrzewane przez.
Makaron przełożyć na półmisek i posypać wierzchem mieszaniną panko. Podaj świeżo starty Parmigiano-Reggiano z boku.Parowanie napojów: Lis Neris Pinot Grigio, Włochy. To wino ma stalową, chudą krawędź z fermentacji w zbiorniku, a jednocześnie szeroką, okrągłą chlebowość z starzenia się na osadzie. W rezultacie jest to, że ma ciało, aby połączyć się ładnie z makaronem i dobry, zielony smak iść z brokułami.