Makaron z brokułami, chrupiącą Prosciutto i bułką tostową

Makaron z brokułami, chrupiącą Prosciutto i bułką tostową
Makaron z brokułami, chrupiąca Prosciutto i tosty bułka Tostowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 839 kalorii. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brokuły, panko, krótki makaron i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cytrynowy czosnek brokuły makaron z cukinią z Prosciutto i bułką tostową, Makaron z chrupiącą bułką tartą i brokułami, oraz Makaron z małżami, sosem wódki i chrupiącą bułką tartą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Przygotować kąpiel z lodową wodą, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić. Gdy woda się zagotuje, dodać brokuły i gotować, aż tylko miękkie, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej lub sitka Usuń brokuły i zanurz w łaźni z lodem; Przywróć gotującą się wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BrokułyBrokuły
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Wyjmij brokuły z łaźni z lodem i umieść w durszlaku lub sitku ustawionym nad miską, aby osuszyć. Gdy woda do gotowania powróci do wrzenia, dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BrokułyBrokuły
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać prosciutto i gotować, aż chrupiące i złoty kolor, o 5 protokół. Łyżką szczelinową wyjąć prosciutto na talerz; odstawić na bok (i nie myć patelni).Odstawić patelnię do pieca na średnim ogniu; dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy olej mieni się, dodać czosnek i szalotki, gotowanie na złoty kolor, o 2 do 3 protokół. Wymieszać w panko i gotować, aż tosty i złoty kolor, o 2 protokół; zdjąć z ognia.Powrót makaron do garnka i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PiecPiec
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Dodaj zarezerwowaną wodę z makaronu, brokuły i prosciutto. Smak makaronu i dostosować przyprawy, dodając więcej soli, jeśli to konieczne; mieszać, aż równomiernie wymieszane i brokuły są podgrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
ProsciuttoProsciutto
PrzyprawyPrzyprawy
BrokułyBrokuły
MakaronyMakarony
SólSól
6
Makaron przełożyć na półmisek i posypać wierzchem mieszaniną panko. Podaj świeżo starty Parmigiano-Reggiano z boku.Parowanie napojów: Lis Neris Pinot Grigio, Włochy. To wino ma stalową, chudą krawędź z fermentacji w zbiorniku, a jednocześnie szeroką, okrągłą chlebowość z starzenia się na osadzie. W rezultacie jest to, że ma ciało, aby połączyć się ładnie z makaronem i dobry, zielony smak iść z brokułami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrigioPinot Grigio
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
PijPij
BrokułyBrokuły
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
MakaronyMakarony
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn