Kurczak ze świeżymi morelami, imbirem i popękanymi migdałami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak ze świeżymi morelami, imbirem i popękanymi migdałami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, blanszowane migdały, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak ze świeżymi morelami, imbirem i popękanymi migdałami, Kora owoców i orzechów (morele, migdały, Żurawina i imbir), oraz Tagine z kurczaka z morelami i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść migdały w talerzu ciasta i piec przez 8 protokół, lub do pachnące i rumiane; ostudzić. Tłucz migdały grubo bokiem dużego noża.
Na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać morele, pokroić na bok, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Morele obrócić i gotować przez 1 minutę dłużej.
Dodać oliwę z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się. Przyprawić piersi kurczaka solą i pieprzem i dodać je do patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 3 protokół. Włączyć piersi i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż tylko biały przez cały, o 7 minut dłużej.
Przełożyć kurczaka na talerz z morelami.
Dodaj imbir, białka scallion, Skórka z limonki i chile na patelni i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj wino i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dołu patelni.
Dodać syrop klonowy, morele i kurczaka i gotować na wolnym ogniu tylko do ogrzania przez; doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć kurczaka na talerze i łyżkę sosu na wierzchu.
Posypać popękanymi migdałami i zielenią scallion i podawać.
Uwagi: jedna porcja 381 kalorii, 9 GM tłuszczu całkowitego, 8 GM tłuszczów nasyconych,14 GM węglowodanów.