Kurczak z czosnkowo-ziołowym piwem
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i דל פחמימות,znych, kurczak z buttkiem z czosnkiem i piwem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 3948 kalorii, 288 g białka i 280 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 14,33 USD za porcję. Ten przepis zachwycił 10 osób. Jeśli masz pod ręką gałązki oregano, masło, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 92% wyniku, co jest wynikiem niesamowitym. Wypróbuj Kurczak z Butt Piwny, Kurczak z Butt Z Grilla i Jak Zrobić Kurczak z Butt Z Grilla, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Opłucz kurczaka i osusz go wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Natrzyj skórę kurczaków 1/4 szklanki miękkiego masła.
W małej misce wymieszaj paprykę, czosnek w proszku i czarny pieprz i posyp kurczaka około połową mieszanki przypraw. Zarezerwuj pozostałe przyprawy na późniejszy krok.
Zrób małą dziurkę w skórze pomiędzy piersią a udkiem każdego kurczaka; palcem rozluźnij skórę piersi i wepchnij 1 lub 2 ząbki czosnku pod skórę piersi.
Umieść pietruszkę, oregano i tymianek w jamie każdego kurczaka.
Pozostaw kurczaki w marynacie na 1 godzinę lub maksymalnie na noc w lodówce.
Rozgrzej grill na małym ogniu i lekko naoliwij ruszt.
Do każdej częściowo pełnej puszki piwa włóż 2 ząbki czosnku i usuń zioła z jam kurczaka; włóż zioła do puszek po piwie. Spryskaj każdego kurczaka sprayem do gotowania i posadź kurczaki na puszkach po piwie, wkładając puszki w zagłębienia, aby utrzymać je w pozycji pionowej.
Połóż duży kawałek folii aluminiowej na grillu; postaw kurczaki na folii. Posmaruj kurczaka 1/4 szklanki roztopionego masła i posyp pozostałą mieszanką przypraw.
Grilluj kurczaki, aż natychmiastowy odczyt termometru do mięsa włożonego w udo każdego ptaka wskaże temperaturę 180 stopni F (80 stopni C), około 2 godzin.