Kurczak W Sosie Sojowym
Kurczak w sosie sojowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 652 kalorie, 43g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 90 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka udek z kurczaka, cukier, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier, sos sojowy, wodę, czosnek i imbir w dużym garnku; mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Umieść kurczaka w garnku i doprowadzić do wrzenia. Używając szczypiec, obracaj kurczaka w garnku co 5 minut.
Gotować kurczaka, aż Nie różowy na kości i soki uruchomić jasne, o 35 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C). Mieszanka sosu zamieni się w bogatą, brązową glazurę.
Wyjąć garnek z ognia i ostudzić 10 minut.
Kładziemy kurczaka na półmisku i posypujemy posiekaną zieloną cebulą.