Kurczak na patyku
Kurczak na patyku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 122 kalorie, 13g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 72 centy za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Jeśli masz mieloną kolendrę, sos sojowy, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto imbirowe z Krystalizowanym lukrem imbirowym jako deser. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Spróbuj Kurczak na patyku, Kurczak Salsa na patyku, oraz Panierowany kurczak na patyku podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć olej, sok z cytryny, sos sojowy, czosnek, miód i przyprawy.
Wlać 1/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodać kurczaka. Uszczelnij torbę i obróć do powłoki; przechowywać w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę.
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Na metalowych lub nasączonych drewnianych szaszłykach, wątróbka kurczaka.
Używając długo trzymanych szczypiec, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i lekko pokryj stojak na grill. Grill, odkryty, na średnim ogniu lub piec 4 in. od ognia przez 3-4 minuty z każdej strony lub aż kurczak nie będzie już różowy, często fastrygując zarezerwowaną marynatą.