Kurczak i pierogi

Kurczak i pierogi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka i pierogów. Jedna porcja zawiera 1610 kalorii, 61g białka, oraz 83g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. Mieszanka koperku, mąki, liść laurowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), oraz Pierogi z kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól i pieprz połączyć. Kurczak zagrzebać w przyprawionej mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
W dużym garnku podgrzać trochę oliwy na średnim ogniu i zapiekać kurczaka partiami, aby uniknąć przeludnienia patelni. Gdy cały kurczak zostanie usmażony, odstaw go do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Rozgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, i podsmażyć pory, szalotki, marchew, i seler dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj smażone warzywa, liść laurowy, tymianek, jabłecznik, wywar z kurczaka i sól do garnka z kurczakiem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Pierogi ułożyć na 12 porcji na wierzchu kurczaka w garnku. Przykryć i dusić przez 12 minut, aż pierogi będą pulchne i całkowicie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
6
Podajemy duszonego kurczaka z kluskami i sokami z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Umieść kości kurczaka na blasze do pieczenia i piecz przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Z KurczakaKości Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
W dużym garnku umieść pieczone kości kurczaka i wodę. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Usuń tłuszcz i pianę z powierzchni wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Dodaj warzywa, zioła, pieprz, i czosnek. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Odcedzić kolbę przez drobny sitko siatkowe. Przechowywać w lodówce przez 5 dni lub zamrażać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Przesiać razem mąkę, mąkę kukurydzianą, koperek, jeśli używasz, proszek do pieczenia, musztardę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
KoperKoper
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Dodać śmietanę i wymieszać, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz6marchew, połówki wzdłuż i w plasterkachmarchew, połówki wzdłuż i w plasterkach227Orzechy dowolne (posiekane)marchew posiekana (omarchew posiekana (o113Orzechy dowolne (posiekane)łodygi selera, posiekane (ołodygi selera, posiekane (o2łodygi selera naciowego z liśćmi, pokrojone w plastryłodygi selera naciowego z liśćmi, pokrojone w plastry2kilogramykości kurczaka, dobrze wypłukanekości kurczaka, dobrze wypłukane2kilogramyczęści kurczaka (nogi, uda i piersi)części kurczaka (nogi, uda i piersi)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia11 funt cukinii,musztarda suchamusztarda sucha2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1Średnia żółta cebula, posiekanamąkamąka2(zima)posiekany świeży koperek, opcjonalnieposiekany świeży koperek, opcjonalnie1sprigpokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )3goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy113Orzechy dowolne (posiekane)por, pokrojony (opor, pokrojony (o6pory, tylko białe części, cienko pokrojonepory, tylko białe części, cienko pokrojone6516 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasny kremjasny krem6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do smażenia i smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia i smażenia454Orzechy dowolne (posiekane)cebula posiekana (ocebula posiekana (o3gałązkipietruszka włoska świeżapietruszka włoska świeża1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych3szalotka drobno posiekanaszalotka drobno posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)liście tymianku, posiekaneliście tymianku, posiekane5Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn