Krokiety z ziemniaków, grzybów i pora
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj krokietów ziemniaczanych, grzybowych i porów. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, oliwę z oliwek, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Krokiety z pora i grzybów, Krokiety z kurczakiem, pieczarkami i ziemniakami, oraz Zupa Ziemniaczano-Porowo-Grzybowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki na patelni; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 8 minut lub do miękkości.
Drenaż. Naciśnij ziemniaki przez ricer lub młyn żywności do miski.
Pieczarki, por i tymianek umieścić w maszynce; pulsować, aż drobno posiekane.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać mieszankę grzybową; gotować 6 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać mieszaninę do ziemniaków.
Dodaj Gruyre, 2 łyżki Parmigiano-Reggiano, sól, pieprz i żółtko; mieszaj do wymieszania. Uformuj mieszankę na 8 (2-calowych) okrągłych pasztecików.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Połącz białko jaja i 2 łyżeczki wody w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Połączyć pozostałe 2 łyżki Parmigiano-Reggiano i panko w płytkim naczyniu. Dredge paszteciki w mące. Zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie panko.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodać paszteciki; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty.