Zróbmy muffinki na randkę

Zróbmy muffinki na randkę
Sprawmy, że babeczki daktylowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz Medjool daktyle, brązowy cukier, płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zróbmy muffinki na randkę, Muffinki daktylowo-orzechowe-te słodkie muffinki z kawałkami orzechów włoskich i daktylami są idealne na ciepło z piekarnika, oraz Must-make banan, kokos, i Medjool Data chleb.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj mąkę, owies, brązowy cukier i pekan. Za pomocą widelca, pokroić w maśle, aż dobrze połączone i mieszanina zaczyna trzymać się razem trochę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj 12-szklankową puszkę muffin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść daktyle w płytkiej misce (w jednej warstwie, jeśli to możliwe), zalej je wrzątkiem i mocz przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przenieś daktyle i moczenie płynu do robota kuchennego i puree, aż prawie gładka, ale kilka kawałków owoców wielkości grochu pozostaje. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
W średniej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W misce miksera elektrycznego, śmietany razem masło i brązowy cukier. Przy włączonym silniku wymieszaj jajka po kolei.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
7
Dodać połowę mieszanki mąki i wymieszać do zwilżenia. Następnie wykonaj puree daktylowe, a po dokładnym połączeniu wymieszaj pozostałą część mieszaniny mąki. Zeskrobać boki i wymieszać szpatułką, aby upewnić się, że wszystkie składniki są dokładnie połączone. Podziel ciasto między kubki muffin. Górną warstwą streusel i delikatnie docisnąć, aby się przylgnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
SzpatułkaSzpatułka
8
Piec przez 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przedruk za zgodą Eat Feed Autumn Winter: 30 Ways to Celebrate When the Mercury Drops by Anne Bramley. Tekst © 2008 by Anne Bramley; zdjęcia © 2008 by Tina Rupp. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang, imprint Harry N. Abrams.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn