Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym

Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym
Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do bicia, wino muscat, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Owoce pestkowe w syropie cytrynowo-tymiankowym z Creme Fraiche, Migdałowy tort śliwkowy z Creme Fraiche, oraz Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Szczotka do ciasta o średnicy 9 cali z 3-calowymi bokami z oliwą z oliwek. Dno garnka z pergaminem okrągłym; pędzel pergamin z oliwą z oliwek. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KuskusKuskus
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubij oliwę z oliwek i Muscat w innej średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MoscatoMoscato
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Używając miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij żółtka, jajka i 1 szklankę cukru na dużej prędkości w dużej misce, aż będą gęste i bladożółte, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przenieść do dużej szerokiej miski. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Za pomocą gumowej szpatułki delikatnie złożyć mieszankę mąki na przemian z mieszaniną oliwy z oliwek w 4 dodatkach każdy (mieszanina może lekko spuścić powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni. Dotknij lekko pan na powierzchni roboczej, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec ciasto, aż ciemnobrązowy i zaczyna się odciągać od boków patelni i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić na patelni co najmniej 30 minut. Przekręć ciasto na talerz (ciasto może lekko spaść na środku). Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Super. Przykryć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i créme fraîche w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Ciasto pokroić w kliny.
11
Umieść 1 klin ciasta na każdym talerzu.
12
Syrop daktylowy. Łyżka bitej śmietany obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SyropSyrop
DaktyleDaktyle
13
Posypać daktyle.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn