Krewetki z limonką z sałatką z awokado-grejpfruta
Krewetki z limonką z sałatką z awokado-grejpfruta to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz awokado, cukier, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grejpfrut Awokado Sałatka Z Krewetek, Sałatka z krewetek, awokado i grejpfrutów, oraz Sałatka z krewetek i awokado z winegretem grejpfrutowym.
Instrukcje
Z limonek zetrzeć 1/4 łyżeczki skórki; wycisnąć 1/4 szklanki soku. Odstawić skórkę na bok. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać imbir, cukier i sok z limonki do wrzenia na wysokim poziomie, mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić.Nożem, pokroić skórkę i biały rdzeń z grejpfruta; wyrzucić. Trzymając grejpfruta, 1 na raz, na średniej misce, wyciąć segmenty między błonami. Wycisnąć membrany, aby uwolnić pozostały sok do miski. Wyrzucić nasiona. Cienko pokroić połowę mięty.Rozgrzej patelnię grillową lub przygotuj grill na zewnątrz do bezpośredniego grillowania na średnich wysokościach.Smaruj krewetki olejem.
Posypać plasterki mięty, skórki limonki, cayenne, i 1/8 łyżeczki soli na całej krewetki. Grill 3 do 4 minut lub aż krewetki po prostu włączyć nieprzezroczyste całej, przewracając raz.
Wlać mieszaninę imbiru przez sito na grejpfrucie, naciskając na imbir, aby uzyskać płyn. Delikatnie wymieszać, aby wymieszać.Sałatę i liście mięty podzielić na 4 talerze. Top z krewetek, awokado i mieszanki grejpfrutów.