Kremowy Dip Bazyliowo-Pesto
Kremowy Dip Bazyliowo-Pesto może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje 42 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz orzeszki piniowe, parmezan, skrzydełka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Jak zrobić rozjaśnione Pesto: a dla kremowego Pesto z awokado z bazylią, Kremowe Pesto Bazyliowe, oraz Spaghetti z kremowym Pesto bazyliowym.
Instrukcje
Orzeszki piniowe ciepła w małej patelni nonstick na średnim ogniu, często mieszając, 3 do 5 minut lub do tosty.
Orzeszki piniowe i kolejne 7 składników przetworzyć w robocie kuchennym, aż będą gładkie, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Przy uruchomionym procesorze wlej olej przez zsyp żywności powolnym, stałym strumieniem.
Przenieś do miski do serwowania.
Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Podawać ze smażonymi paskami kurczaka lub gorącymi skrzydełkami, pomidorkami koktajlowymi i chrupiącymi paluszkami chlebowymi.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: jeśli używasz zakupionej bazylii, 4 opakowania (1 uncja) będą równe 2 szklanki luźno zapakowanych liści świeżej bazylii.