Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i wegetariańskie przepisy do pudełka z przepisami, kremowa pokrzywa i zupa ziemniaczana może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6. Ta zupa ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z potraw i wina wymaga ciężkiej śmietany, selera, pora i szpinaku) pietruszka płaskolistna i 1 pęczek szczawiu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa Z Pokrzywy, Zupa z pokrzywy, oraz Zupa Z Pokrzywy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
4 łyżki masła rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać szalotki, seler, por i ziemniaki, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
(i Tylko Porcje)
3
Dodać wino i sok z cytryny i gotować na dużym ogniu, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj 4 szklanki wody i Garni bukiet i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 15 protokół. Odrzuć Garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Pracując partiami, puree zupę w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Przecedzić zupę do czystego rondla przez drobne sito. Wymieszać z grubą śmietaną.
Przełożyć pokrzywy do blendera lub robota kuchennego i puree je z pozostałą 1/4 szklanki wody. Przecier z pokrzywy przecedzić do zupy i doprawić solą i białym pieprzem. Zagotować zupę na małym ogniu, wymieszać pozostałe 2 łyżki masła do rozpuszczenia i od razu podawać zupę.