Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Pieczony w piecu Krab Dungeness może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 170g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1325 kalorii. Na $8.98 za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, kraby dungeness, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczony makaron z kalafiorem i serem z krabem Dungeness, Hot Dungeness Crab Dip, oraz Sałatka Krabowa Dungeness dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 260°. rozpuść masło z olejem w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Wymieszaj czosnek, szalotkę i suszony pokruszony czerwony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Szalotka
Masło
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
2
Dodać kraby; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
3
Posypać 1 łyżką posiekanego tymianku i 1 łyżką posiekanej natki pietruszki na kraby. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Tymianek
4
Umieść patelnię w piekarniku i pieczone kraby aż do ogrzania, mieszając raz, o 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
5
Używając szczypiec, przenieś kraby na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
6
Dodaj sok pomarańczowy i skórki do tej samej patelni; gotować, aż sos zmniejsza się o połowę, o 5 protokół. Łyżka sosu na kraby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Posypać pozostałą 1 łyżką tymianku i 1 łyżką natki pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Tymianek
1
Te duże kraby są cenione za słodkie, delikatne mięso. Nazwa pochodzi od Dungeness w stanie Waszyngton, gdzie po raz pierwszy zostały poławiane komercyjnie, ale są złowione na Oceanie Spokojnym od Alaski do Meksyku.
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.