Kozie curry
Przepis kozie curry można zrobić w około 3 godziny i 25 minut. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,82 zł za porcję. To danie główne ma 569 kalorii, 20g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. 213 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, kolendry, scotch bonnet chilli, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Koza Curry, Jamaican Goat Curry, oraz Jamaican Goat Curry.
Instrukcje
Umieścić cebulę, czosnek i imbir w robocie kuchennym i wymieszać do czystej.
Rozgrzej olej w dużym naczyniu żaroodpornym, dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez 5 minut, aż zmięknie.
Dodać Chilli, liście curry, tymianek, curry w proszku i 2 łyżeczki soli. Gotować przez 2-3 min, aż pachną.
Na patelnię wrzucić baranina lub kozę. Gotować przez 5 minut na średnim ogniu, aż mięso rumiane.
Dodać pokrojone pomidory i wywar. Zwiększyć ogień, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Zmniejszyć ogień, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu delikatnie przez 2 godziny zdjąć pokrywę na ostatnie 30 minut gotowania.
Dodać fasolę do ogrzania, plus więcej chili, jeśli chcesz to bardziej pikantne. Po 5 minutach Więcej, Usuń z ognia.
Dodać sok z cytryny i kolendrę i dobrze wymieszać.
Podawać z rozgrzaną roti i ryżem.