Koreański Gulasz Żeberkowy Z Suszonymi Jujubami I Kasztanami
Koreański gulasz z żeberek z suszonymi Jujubami i kasztanami może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1883 kalorie, 53g białka, oraz 92g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.03 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Food52. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz kością w wołowiny krótkie żeberka, cukier, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Koreański Gulasz Wołowy Z Krótkim Żeberkiem (Galbi Jjim), Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos), oraz Grillowane Koreańskie grillowane krótkie żeberka w / Sweet Peach Relish + Spicy Korean Slaw.
Instrukcje
1
Ryż: ryż opłukać trzy razy. Zrobić ryż w kuchence ryżowej. Lub połączyć ryż i wodę w garnku. Doprowadzić do wrzenia. Niższe ciepło i pokrycie. Dusić około 18 minut. Zdejmij ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do Ryżu
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odstawić na około pięć minut. Ryż puszysty widelcem.W przypadku kasztanów: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. zrób nacięcie w każdym kasztanie, przecinając skorupę i przekłuwając wewnętrzną skórę. Pieczemy kasztany na patelni przez 15-20 minut. Obrać, pokroić w ćwiartki i odstawić.Do gulaszu: przykryć krótkie żeberka zimną wodą w garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
KASZTANY JADALNE
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Wymieszaj sos sojowy, mirin, cukier, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Wlać mieszaninę na krótkie żeberka w czystym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na górze kuchenki. Niższe ciepło na wolnym ogniu. Częściowo przykryj garnek pokrywką, pozostawiając miejsce na ucieczkę pary.Dusić dusić przez 2 do 2 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie i spadnie z kości. Zgarnij każdy olej, który wznosi się na górę. W międzyczasie pokroić marchewkę, rzodkiewkę daikon i ziemniaki.W ciągu ostatnich 30 minut gotowania dodaj do gulaszu marchew, rzodkiewkę i ziemniaki. W ciągu ostatnich 15 minut gotowania dodaj kasztany, pestki jujuby i grzyby.Kadzi gulasz w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
KASZTANY JADALNE
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Jujubes
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Gulasz
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.