Klopsiki Z Musem Jabłkowym
Need a dairy free main course? Klopsiki z musem jabłkowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 28g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jaj, sok pomidorowy, mielonej wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Spróbuj Klopsiki Z Musem Jabłkowym, Klopsiki z jabłkami babci, oraz Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połączyć mus jabłkowy, jajko, bułka tarta, i sól i pieprz, z mielonej wołowiny; wymieszać, aż dobrze wymieszane. (Najlepiej zrobić to ręcznie.) Uformować mieszaninę w średniej wielkości klopsiki i zwinąć w mąkę.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej patelni na średnim lub wysokim ogniu. Gotować klopsiki, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, ale nie gotowane przez.
Przełożyć do naczynia do pieczenia i odstawić.
W tej samej patelni, częściowo gotować marchew i cebulę na średnim ogniu.
Dodać sok pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, a następnie wlać klopsiki.
Gotować, pod przykryciem, w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, lub aż marchewka będzie miękka i klopsiki będą gotowane. Gotować przez 10 minut przed wyjęciem z piekarnika.