Klon Crème Flan z gruszkami klonowymi
Klonowy krem z gruszkami klonowymi może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 3G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 95 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, żółtka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Klon-glazurowany Kurczak z karmelizowaną cebulą i gruszkami, Piernikowe placki z gruszkami klonowymi i maślanką klonową # Boże Narodzenie, oraz Gruszki Klonowe.
Instrukcje
Dusić syrop klonowy w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 7 protokół. Wymieszać śmietanę; powrócić do gotowania na wolnym ogniu.
Żółtka ubić w dużej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijać w gorącej mieszance śmietany.
Ubić solą. Odcedzić budyń do innej dużej miski. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 149°. wymieszaj cukier, 1/4 szklanki wody i lekki syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 6 minut.
Wlać syrop do 9 1/4x5 1 / 4x3-calowej nieprzywierającej metalowej patelni do bochenków, przechylając ostrożnie patelnię, aby pokryć boki.
Na patelnię wlać krem z syropem.
Umieść bochenek na dużej patelni do pieczenia.
Dodaj tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby przejść do połowy boków patelni bochenka. Przykryć patelnię folią. Folię przebić widelcem.
Piec flan 1 godzinę 45 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 163°. odkryć i piec, aż flan jest ustawiony wokół krawędzi, ale środek porusza się lekko, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 1 godzinę dłużej.
Przenieść do szafy; schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozpuść masło w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Ułóż gruszki, 1 ściąć bok w dół, na patelni. Gotować do brązowego, o 4 protokół. Skręcić na drugą stronę cięcia i gotować, aż brązowy, o 4 minuty dłużej. Wymieszać z syropem klonowym; doprowadzić do wrzenia.
Wstawić do piekarnika i piec, aż gruszki zmiękną, około 25 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść gruszki na talerz.
Na patelni ubić Creme fraîche i sól. Powrót gruszki na patelni i wrzucić do herbu.
Uruchom ostry nóż wokół krawędzi flan poluzować. Odwróć flan na talerz. Surround z gruszkami i sosem.