Kiełbasa Florencka Piec
Ten przepis daje 8 porcji z 624 kalorii, 39g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Za 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oregano, pomidory, bardzo szeroki makaron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Florentine Egg Bake, Makaron Piec Florencki, oraz Florentine Spaghetti Bake dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku gotuj kiełbasę, aż nie będzie już różowa; odcedzić.
Dodaj pomidory, liść laurowy, czosnek, cukier, bazylię, oregano, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie w misce połącz jajka, 1/4 szklanki parmezanu i gałkę muszkatołową; dobrze wymieszaj. Dodaj szpinak, makaron i cebulę. Wyrzuć liść laurowy z mieszanki kiełbas.
W każdym z dwóch natłuszczonych 9-calowych. kwadratowe formy do pieczenia, ułóż czwartą część makaronu i czwartą część mieszanki kiełbas. Posyp każdą 1 szklanką sera mozzarella. Powtórz warstwy. Na wierzch z pozostałym parmezanem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 160°.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.