Ketmia jadalna (Okra), Ketmia piżmowa

Ketmia jadalna (Okra), Ketmia piżmowa
Okran i Lima fasola Masala może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis danie side. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.77 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 264 kalorie, 14g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Mieszanka kurkumy, proszku chili, proszku kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Zupa Z Fasoli Lima Okra, Okra Masala, oraz Palona Okra Masala.

Instrukcje

1
Dodaj nasiona kminku i smażyć minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2
Dodaj proszek mango, proszek chili, kolendrę, kurkumę i garam masala. Wymieszać i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Garam MasalaGaram Masala
AmchoorAmchoor
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
3
Dodać okra i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Dodać pomidory, fasola lima, i wody. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż limasy będą miękkie. Jeśli używasz mrożonej fasoli, może to być w ciągu zaledwie 20 minut. Świeża fasola gotować dłużej, do godziny. Po tym, jak limonki będą miękkie, zdejmij pokrywę, w razie potrzeby dodaj sól i gotuj odkryte przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Podawać na gorąco nad ryżem lub innym ziarnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn