Kapusta Au Gratin
Kapusta Au Gratin wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 14g białka, oraz 32G tłuszczu. 27 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Działa dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka amerykańskiego sera, soli, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 49%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kapusta Zapiekana, Kapusta Au Gratin, oraz Kapusta Au Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Umieść kapustę w dużym garnku z wrzącą wodą. Gotuj do miękkości, odcedź i odstaw na bok.
Rozpuść masło w rondlu, a następnie dodaj mąkę ciągle mieszając. Stopniowo dodawaj 2 szklanki mleka. Mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje.
Ułóż kapustę na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Wlej 1/3 białego sosu na kapustę. Ułóż na nim sześć plasterków sera. Powtórz, kończąc na białym sosie.
Piec w piekarniku w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 minut lub do momentu, gdy będzie musujące i zrumienione.
Odstawić na 5 minut. Pokrój i ciesz się.