Kalmary z pieczonym sosem pomidorowym

Kalmary z pieczonym sosem pomidorowym
Kalmary z pieczonym sosem pomidorowym to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, kalmary, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone pomidory i chili kalmary linguini, Sałatka z kalmarów, pomidorów i kaparów, oraz Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym garnku na umiarkowanym ogniu, połączyć pomidory, czosnek, sól i pokruszony czerwony pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Przenieść sos do blendera lub robot kuchenny i proces do gładkiej. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W dużej misce, ubić razem mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij głęboki, ciężki dnem średni rondel (lub frytkownicę) około 4 cali oleju, pozostawiając co najmniej 3 cale między olejem a blatem rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, w dużej misce, wymieszać kalmary (pierścienie i macki) i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Usuń kalmary z jajka, wstrząsając delikatnie, aby usunąć nadmiar, a następnie przełożyć do miski z przyprawioną mąką i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
KałamarnicaKałamarnica
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Usuń kalmary z mąki, wstrząsając nadmiarem, a następnie przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Pracując partiami, użyj szczelinowanej metalowej łyżki lub pająka, aby ostrożnie umieścić kalmary w gorącym oleju. Smażyć, przewracając w razie potrzeby, aż złoty kolor będzie brązowy, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Przenieść jak doneto wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i natychmiast doprawić solą. Nadal smażyć Pozostałe kalmary, przywracając olej do 191° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Podawać kalmary z sosem pomidorowym i klinami cytrynowymi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
KałamarnicaKałamarnica
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn