Kalmary z pieczonym sosem pomidorowym
Kalmary z pieczonym sosem pomidorowym to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, kalmary, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone pomidory i chili kalmary linguini, Sałatka z kalmarów, pomidorów i kaparów, oraz Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym garnku na umiarkowanym ogniu, połączyć pomidory, czosnek, sól i pokruszony czerwony pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 20 minut.
Przenieść sos do blendera lub robot kuchenny i proces do gładkiej. Trzymaj ciepło.
W dużej misce, ubić razem mąkę, sól i pieprz.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij głęboki, ciężki dnem średni rondel (lub frytkownicę) około 4 cali oleju, pozostawiając co najmniej 3 cale między olejem a blatem rondla.
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 191°.
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, w dużej misce, wymieszać kalmary (pierścienie i macki) i jajka.
Usuń kalmary z jajka, wstrząsając delikatnie, aby usunąć nadmiar, a następnie przełożyć do miski z przyprawioną mąką i wrzucić do herbu.
Usuń kalmary z mąki, wstrząsając nadmiarem, a następnie przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia.
Pracując partiami, użyj szczelinowanej metalowej łyżki lub pająka, aby ostrożnie umieścić kalmary w gorącym oleju. Smażyć, przewracając w razie potrzeby, aż złoty kolor będzie brązowy, o 4 protokół.
Przenieść jak doneto wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i natychmiast doprawić solą. Nadal smażyć Pozostałe kalmary, przywracając olej do 191° między partiami.
Podawać kalmary z sosem pomidorowym i klinami cytrynowymi na boku.