Kaczka ze skórką confit z prażonymi skwarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj skórkę z kaczki Confit z pieczonymi skwarkami. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 3,44 zł za porcję. To danie główne ma 325 kalorii, 38g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś grubą bułkę tartą, liście tymianku, nogi kaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Kaczka wolno pieczona z sosem oliwnym i czosnkowo-Koprowym Confit, Tajska Zielona sałatka ze skwarkami z kaczki, oraz Skwarki z kaczki i chińska kiełbasa smażony ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciągnij i wytnij skórę z piersi i nóg kaczki. Rozcięcie skóry nogi otwarte, aby leżeć płasko. Umieść skórę w jednej warstwie na patelni około 10 na 15 cali.
Piec w piekarniku 350, aż skóra będzie chrupiąca i złocista, około 1 godziny, od czasu do czasu obracając kawałki.
Osusz skórę na ręcznikach. Zeskrobać tłuszcz z kaczki z patelni do miski i rezerwy; wytrzeć patelnię do czysta.
W międzyczasie wymieszaj sól z cukrem i mocno natrzyj na całe piersi i nogi. Umieścić kaczkę w misce, przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 1 godzinę.
Wyrzuć płyn, który tworzy i dobrze spłucz kaczkę pod chłodną bieżącą wodą, masując w celu uwolnienia soli i cukru. Włóż kaczkę do patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Posypać tymiankiem i pieprzem.
Dodaj 1/4 cala wody do patelni. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku 325, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, około 1 1/4 godziny.
Tymczasem na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu połącz bułkę tartą i 2 łyżki tłuszczu zarezerwowanego ze skóry kaczki. Mieszaj, aż chleb zostanie obficie upieczony.
Wlać do miski. Grubo posiekać skórę kaczki.
Ugotowaną kaczkę przełożyć na duży talerz i ogrzać. Umieść skwarki ze skóry kaczki na kawałku folii i wróć do piekarnika, aby ogrzać, około 5 minut.
Posypać tosty bułkę tartą i natkę pietruszki na kaczkę.
Dodać skwarki do porcji według uznania.
Prażone skwarki: Brak informacji o wartościach odżywczych.