Kaczka Confit
Przepis Confit kaczka może być wykonana w około 3 godziny. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 62g białka, oraz 27 g tłuszczu. 21 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka tymianku, wystarczy całkowicie zanurzyć nogi kaczki, jagody jałowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Co To Jest Duck Confit, Kaczka Confit, oraz Kaczka Confit.
Instrukcje
Dzień przed gotowaniem, umieścić kminek i nasiona kolendry na suchej patelni i tosty, aż będą lekko zabarwione i aromatyczne.
Wyjmij na deskę i zmiażdż je ostrzem noża. Zmiażdżyć jagody jałowca i wymieszać z przyprawami i solą. Utrzyj mieszaninę na kaczce, rozetrzyj z tymiankiem, rozmarynem i pokrojonym czosnkiem i schładzaj przez 24 godziny, obracając dwa lub trzy razy w trakcie marynowania.
Następnego dnia piekarnik nagrzewamy do 150C / 130C wentylator / Gaz
Kaczkę wytrzeć papierem kuchennym i osuszyć, ale nie zmywać marynaty. (Sól wydobywa wodę z komórek mięsnych, która zostanie ponownie napełniona tłuszczem, gdy kaczka delikatnie gotuje. Jeśli go umyjesz, po prostu ponownie napełnisz komórki wodą.)
Umieść kaczkę w żeliwnej zapiekance i przykryj tłuszczem gęsim lub tłuszczem kaczym.
Dodać liście laurowe i pieprzu i gotować przez około 2 godziny, lub aż mięso jest prawie odpada od kości. Kaczkę można przechowywać w bardzo prosty sposób, umieszczając ją w misce budyniowej, pokrywając tłuszczem i trzymając w lodówce: tak długo, jak pozostanie pokryta tłuszczem, potrwa kilka tygodni.
Aby ugotować, Usuń confit nogi kaczki z tłuszczu. Umieść patelnię żaroodporną na kuchence, aż będzie gorąca.
Dodać nogi kaczki, skórkę w dół i gotować przez 4 min. Obróć nogi i przenieś patelnię do piekarnika na 30 minut, aż będzie chrupiąca.