Jedz za 8 dolców: Polenta z brokułami Rabe

Jedz za 8 dolców: Polenta z brokułami Rabe
Jedz za 8 dolców: Polenta z brokułami Rabe może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 155 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 1,17 zł za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, płatki chile, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kiełbasa i brokuły Rabe z polentą, Brokułowy Rabe z grzankami Polenta, oraz Kremowa Polenta z Pancettanem i brokułami Rabe.

Instrukcje

1
Włóż mąkę kukurydzianą do miski. Powoli dodaj 3 szklanki wody, mieszając drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść 4 1/2 szklanki wody w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj sól. Mieszaj ponownie mieszankę mąki kukurydzianej, a następnie powoli wlewaj ją do wrzącej wody, mieszając drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Mieszanina bardzo szybko zagęści się w jednorodną pastę. Szybko wlać tę pastę do naczynia do pieczenia, wygładzić na górze z tyłu drewnianą łyżką, przykryć i piec przez 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Podawać jak jest (być może mieszając w małym kawałku masła lub trochę startego sera) lub ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce. Polenta, która ostygła, ujędrni się i może być opiekana lub smażona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
5
Brokuły Rabe z czosnkiem
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
- służy 4 -
7
Wyciąć grube łodygi off brokuły rabe i umyć go dobrze. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia toczenia. Do wody wrzucić 2 łyżeczki soli, a następnie dodać brokuł rabe. Przykryć, doprowadzić do wrzenia ponownie, i gotować szybko przez 2 minuty, lub aż po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Odcedzić i natychmiast spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Odcedzić i odstawić na chwilę przed jedzeniem.
10
Olej i czosnek przekładamy na dużą patelnię i ustawiamy na średnim ogniu. Gdy olej zaczyna skwierczeć i czosnek zamienia jasny złoty kolor, umieścić w brokuły rabe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Posypać około 1/2 łyżeczki soli i płatki chile i delikatnie wymieszać. Obróć ciepło na niskie i obróć zieleninę delikatnie, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
ZieloniZieloni
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn