Jak zrobić marynowane szparagi
Jak zrobić marynowane szparagi może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 378 kalorii, 7 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Za 3,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka koperku, płatków papryczki chili, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Allrecipes ma 823 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 88%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Szparagi marynowane, Szparagi marynowane i Szparagi marynowane.
Instrukcje
Odetnij odcięte końce szparagów i pokrój je na kawałki o długości 3 cali.
Umieść je w dużej misce, dodaj 1/3 szklanki soli i zalej wodą.
Odcedź, opłucz pod chłodną wodą i osusz.
Sterylizuj dwa półlitrowe słoiki z szeroką szyjką we wrzącej wodzie przez 5 minut.
W rondlu ustawionym na średnim ogniu wymieszaj ocet, cukier, 1 łyżeczkę soli, nasiona gorczycy, nasiona kopru i krążki cebuli. Doprowadzić do wrzenia, gotować przez minutę.
Włóż szparagi końcówkami do góry do gorących słoików, pozostawiając 1/2 miejsca od krawędzi. Do każdego słoika włóż gałązkę koperku i posyp 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki.
Wlej gorący płyn do marynowania do słoików, napełniając je do 1/4 cala krawędzi. Wytrzyj felgi czystą, wilgotną szmatką i zamknij pokrywkami. Całość we wrzącej łaźni wodnej przez 10 minut.
Ochłodzić do temperatury pokojowej. Po ostygnięciu sprawdź uszczelki, naciskając środek pokrywki. Nie powinno się poruszać. Etykieta i data; przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Jeżeli któryś ze słoików nie jest odpowiednio zamknięty, należy go przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu dwóch tygodni.