Huevos Rancheros

Huevos Rancheros
Huevos Rancheros może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1144 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz kolendrę, ancho chile, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogrzać około 3 cale oleju z orzeszków ziemnych, w garnku o dużym dnie do 375 stopni F. rozgrzej brojlery. Smaż tortille przez 30 do 40 sekund, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wyjąć łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć. Tortille zanurz w salsie Roja, gdy jest jeszcze gorąca, za pomocą szczypiec, a następnie przenieś na talerze do serwowania. Na wierzch każdej tortilli nałożyć dobrą łyżkę rozgrzanej fasoli, a następnie ułożyć nasłonecznione jajko sadzone na wierzch fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola RefriedFasola Refried
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Dekoruj pokruszonym queso fresco, salsą Roja, kolendrą, smażonym chorizo i limonkowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
Klin WapiennyKlin Wapienny
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
4
Tear wszystkie chiles na duże kawałki i tosty je w dużej suchej patelni na średnim ogniu, aż zmienią kolor nieco, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj przyprawy i kontynuuj toast przez 2 do 3 minut, aż wszystko będzie pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
6
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać około 1 filiżankę gorącej wody, aby po prostu pokrycie chiles. Podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
8
Pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojoną cebulę i całe ząbki czosnku układamy na tacy do pieczenia, równomiernie rozkładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Skropić dużą ilością oliwy z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem oraz posypać gałązkami kolendry. Broil aż wszystko jest ładnie zwęglone, około 10 minut (chcesz dużo głębokiego, bogatego koloru, więc nie bój się, jeśli niektóre krawędzie stają się całkiem czarne).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
10
Dodaj mieszaninę chile do blendera i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Usuń mieszankę pomidorowo-cebulową z patelni i ostrożnie dodaj ją do blendera (będzie gorąca). Zmiksować na gładką masę (może być konieczne wykonanie 2 partii). Gdy wszystko jest puree, wlać mieszaninę z powrotem do garnka na małym ogniu dodając trochę wody, jeśli salsa jest zbyt gęsta. Wymieszać z cukrem i sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Odstawić do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Chorizo drobno pokroić w drobną kostkę. W garnku z grubym dnem dodaj oliwę z oliwek i chorizo.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Umieść garnek na małym ogniu i powoli doprowadzaj ciepło do średniej. Smażyć chorizo przez kilka minut, aby zaparzyć oliwę z oliwek. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć około 1/4 szklanki chorizo, do dekoracji, i odstawić. Do pozostałego chorizo w garnku dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż oba są gotowane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
Dodać fasolę z ich cieczy i czas i gotować na wolnym ogniu, aby smaki się razem o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Użyj masher ziemniaczany rozgnieść fasolę do grubego puree. Alternatywnie, można pozwolić fasoli ostygnie przez około 5 minut i ostrożnie puree w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Odstawić do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany

Składniki

1suszone Anaheim chile, łodygi i wysiewanesuszone Anaheim chile, łodygi i wysiewane1suszone ancho chile, łodygi i nasionasuszone ancho chile, łodygi i nasiona879Orzechy dowolne (posiekane)fasola czerwonafasola czerwona4linkiwędzone Meksykańskie chorizowędzone Meksykańskie chorizo4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySmażone chorizo (zastrzeżone z receptury Refried Beans)Smażone chorizo (zastrzeżone z receptury Refried Beans)1sprigŚwieża kolendraŚwieża kolendra2gałązki2 łyżki stołowe plus 1-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek2 łyżki stołowe plus 1-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kolendrynasiona kolendry41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejtortille kukurydzianetortille kukurydziane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki2suszone Chipotle chiles, łodygi i nasionasuszone Chipotle chiles, łodygi i nasiona4largesjajka, smażone sunny side upjajka, smażone sunny side up2goździkiczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany3ząbki czosnkuząbki czosnku1limonka, soczystalimonka, soczysta4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz4kliny wapiennekliny wapienne2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikurczak niskosodowykurczak niskosodowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)Cebula Hiszpańska w plasterkachCebula Hiszpańska w plasterkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oregano, najlepiej Meksykańskiesuszone oregano, najlepiej Meksykańskie4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczuOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczu8pomidory śliwkowe, ćwiartowanepomidory śliwkowe, ćwiartowane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony queso frescopokruszony queso fresco1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda0cebula biała, drobno pokrojona w kostkęcebula biała, drobno pokrojona w kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn