Holiday Caramel Corn
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Holiday Caramel Corn może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, brązowy cukier, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Holiday Soft Caramel Corn, Giełda Wakacyjna / Tarty Czekoladowo-Karmelowe, oraz Easy Holiday Spiced Caramel Coffee.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Umieść 8 filiżanek popcornu na maślanej patelni do pieczenia.Roztopić kij masła w rondlu na małym ogniu. Wymieszaj cukier, sól, syrop kukurydziany i molasse. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Włóż termometr do patelni (używam termometru do głębokiego smażenia, który można oprzeć na metalowej podstawie)i gotuj mieszaninę powoli na małym ogniu, bez mieszania, aż temperatura osiągnie miękki etap pękania, około 285 stopni. Kristina wspomniała, że może to potrwać do 45 minut, ale przy mniejszej partii okazało się, że zajęło to znacznie mniej czasu.Gdy termometr osiągnie wartość 285, natychmiast wyjmij z ognia i wymieszaj sodę i wanilię. Wymieszaj mieszaninę, a następnie natychmiast wlej równomiernie poparzoną kukurydzę na patelni. Szybko wymieszać, aby pokryć popcorn i równomiernie rozprowadzić na patelni.
Piec przez 15 minut i dobrze wymieszać.
Piec przez 30 minut, mieszając w połowie.
Wyjąć patelnię z piekarnika i wymieszać z orzechami, dobrze powlekając. Powrót do piekarnika i piec 30 minut więcej, mieszając co 10 minut. Obróć karmelową kukurydzę na nieprzywierającą folię lub pergaminowaną blachę do pieczenia w jednej warstwie. Całkowicie schłodzić, a następnie rozbić na kawałki o pożądanej wielkości. Przechowywać w hermetycznych workach lub puszkach.