Halibut smażony na patelni z pomidorowym winegretem
Smażony halibut z pomidorowym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 7,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 33g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów, sól i pieprz, filety z halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Halibut Smażony Z Sosem Pomidorowym Herbed, oraz Pieczony Halibut z pomidorami, kaparami i winegretem oliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połącz pomidory i ich soki z szalotką, czosnkiem, octem, szczypiorkiem, pietruszką, 2 łyżkami oliwy z oliwek i 1/4 łyżeczki mielonego kopru włoskiego. Doprawić solą i pieprzem.
W małej misce wymieszaj pozostałe 3/4 łyżeczki mielonego kopru włoskiego z 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Posypać całą rybę mieszaniną. W średniej patelni nonstick podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać halibuta i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 5 protokół. Flip filety i dodać masło na patelni; łyżka masła na filety, jak gotować, o 2 minuty dłużej.
Przełożyć halibuta na talerze, łyżkę pomidora vinaigrette na wierzchu i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.