Gyros Z Tilapii Pieczonej

Gyros Z Tilapii Pieczonej
Broiled Tilapia Gyros jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, grecki jogurt, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tilapia Gyros, Pieczona Tilapia Parmezan, oraz Tilapia Pieczona Z Parmezanem.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Aby przygotować rybę, posmaruj rybę olejem; posyp 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 6 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub pożądany stopień doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
4
Aby przygotować tzatziki, połączyć jogurt i kolejne 5 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym lub blenderze; pulsować, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
TzatzikiTzatziki
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozłóż 2 łyżki tzatziki na środku każdego płaskiego chleba. Podziel rybę równomiernie między płaskie chleby. Top każdej porcji z 2 łyżki cebuli, 3 plastry awokado, 2 plastry pomidora, i około 6 plastry ogórka; złożyć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
FlatbreadFlatbread
OgórekOgórek
TzatzikiTzatziki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn