Gulasz z dorsza po portugalsku (Bacalao lub Bacalhoada)
Gulasz z dorsza z soli Portugalskiej (Bacalao lub Bacalhoada) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 680 kalorii, 55g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Ten przepis jest lubiany przez 388 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli filety z dorsza, jajka, oliwki, i vidalian cebuli. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gulasz Z Dorsza Solnego (Bacalhau, Bacalao, Morue, Baccalà) , Sól dorsz (bacalao) z ziemniakami na ryżu, oraz Sól dorsz (Bacalao) z ziemniakami na ryżu.
Instrukcje
Moczyć sól dorsza w wodzie: sól dorsza zazwyczaj występuje w suchych filetach, już bez kości i skórki, lub jest w całości. Filety należy spłukać, następnie moczyć w wodzie i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, z jedną lub dwiema zmianami wody.
Jeśli używasz całej ryby, nie przygotowanych filetów, należy ją moczyć w wodzie do 48 godzin, również z kilkoma zmianami wody, a kości i skórę usunąć i wyrzucić po moczeniu.
Dusić sól dorsza w mleku i / lub wodzie: umieścić sól dorsza w rondlu.
Dodaj wystarczającą ilość mleka, wody lub mieszaniny mleka i wody, aby po prostu przykryć. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
Rybę wyjąć i odstawić na bok.
Parboil ziemniaki i pokroić: Parboil ziemniaki przez 20 minut (można gotować je w wodzie używanej do gotowania ryby, jeśli chcesz). Pokroić ziemniaki na 1/4 cala grube rundy.
Zapiekanka warstwowa z cebulą, ziemniakami, solą dorsz, oliwą z oliwek, pieprzem, a następnie z jajkami na twardo i oliwkami: w dużej zapiekance pyrex lub holenderskim piekarniku (użyj holenderskiego piekarnika, jeśli robisz na kuchence), obficie pokryj dno patelni oliwą z oliwek.
Umieść warstwę krążków cebuli na dnie patelni.
Na cebulę ułożyć warstwę pokrojonych ziemniaków.
Rozbijając palcem solonego dorsza, ułóż kawałki soli w warstwie na ziemniakach. Posmakuj ryby dla słenia. Po dniu namaczania i dalszego gotowania w rybie powinna być tylko odrobina słoności. Jeśli większość soli została namoczona z ryby, a ryby nie smakują w ogóle słone, być może trzeba posypać trochę soli z powrotem do ryby, jak umieścić warstwy w dół.
Obficie polać rybę oliwą z oliwek.
Posypać świeżo startym czarnym pieprzem.
Powtórz z kolejną warstwą cebuli, ziemniaków, ryb, oliwy z oliwek, pieprzu (i więcej soli w razie potrzeby).
Następnie zakończ warstwami cebuli, ziemniaków, więcej oliwy z oliwek, pokrojonych na twardo jajek i oliwek.
Umieść na kuchence na średnim ogniu i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Lub podgrzać piekarnik do 177° i gotować, pod przykryciem, przez 30-40 minut, lub aż wszystko jest całkowicie przez.
Podawać z dodatkami ryżu i sałatki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz z solą w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.