Grillowany łosoś z sosem koperkowym

Grillowany łosoś z sosem koperkowym
Przepis Grillowany łosoś z sosem koperkowym można zrobić w około 20 minut. To danie główne ma 190 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, majonezu, koperku lub i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 76%, to danie jest solidne. Grillowany Łosoś Z Sosem Musztardowo-Koperkowym, Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym, oraz Grillowany łosoś z sosem Szczypiorkowo-koperkowym i ogórkami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj imbir, kolendrę, sól, pieprz i cayenne; natrzyj filety. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
ImbirImbir
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połóż łososia skórą do dołu na stojaku. Grill, pod przykryciem, na dużym ogniu lub podsmaż 3-4 cale. od ognia przez 5-10 minut lub do momentu, gdy ryby łatwo się łuszczą widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
W małej misce połącz składniki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Grillowanego łososia można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Faire La Fete Cremant de Limoux. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn