Grillowany łosoś z pesto Kolendro-Pekan
Grillowany łosoś z pesto Kolendro-Pekan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,83 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 38g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz ocet sherry, bulion z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Łosoś Z Pesto Kolendry, Łosoś Z Pesto Kolendry, oraz Zupa z łososia z pesto z kolendry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. Rozgrzej piekarnik do 35
Rozłóż pekany w naczyniu na ciasto i tosty w piekarniku przez około 5 minut.
Niech orzeszki pekan ostygnie, a następnie grubo posiekać.
W robocie kuchennym połącz orzechy pekan z kolendrą, serem, bulionem i octem i przetworz na puree. Po włączeniu maszyny stopniowo dodawaj oliwę cienkim strumieniem. Pesto doprawić solą i pieprzem.
Smarować ruszty grillowe. Łososia doprawić solą i pieprzem i grillować filety skórką w dół, na umiarkowanie dużym ogniu, aż ładnie zwęglone i chrupiące, o 4 protokół. Ostrożnie obrócić filety i grillować, aż tylko gotowane przez, o 3 minuty dłużej. Łyżka pesto na talerzach. Top z filetów, skórki do góry, i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.