Grillowany Halibut z Gremolatą cytrynowo-miętową
Grillowany Halibut z Gremolatą cytrynowo-miętową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.75 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 176 kalorii, 32G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, filety halibuta, Gremolata cytrynowo-miętowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane steki z halibuta na łóżku z rukoli z sałatką pomidorową i Gremolatą, Grillowana noga jagnięca z miętą Gremolata, oraz Grillowane Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata.
Instrukcje
Filety posmarować olejem, posypać solą i pieprzem.
Filety umieścić na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Filety ułożyć na poszczególnych talerzach, posypać równomiernie Gremolatą cytrynowo-miętową i podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.