Grillowane Tacos z sardynką z salsą Achiote, limonką i ananasem

Grillowane Tacos z sardynką z salsą Achiote, limonką i ananasem
Grillowane Tacos z sardynką z Achiottem, limonką i salsą ananasową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1309 kalorii, 139g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz sok pomarańczowy, ananas, amerykańska makrela i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Chili Lime Chicken Tacos z grillowaną salsą ananasową + cotygodniowe Menu, Grillowane Tacos wieprzowe z salsą ananasową, oraz Tacos Al Pastor z grillowaną salsą ananasową.

Instrukcje

1
Wyczyść rybę (kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej). Po obu stronach każdej ryby przeciąć 2 ukośne cięcia przez mięso aż do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
RybyRyby
2
Połącz pastę achiote, 1/4 szklanki soku z limonki, sok pomarańczowy, 2 łyżki. olej, 1/2 łyżeczki. cayenne i 6 łyżek. posiekaną kolendrę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj rybę i przetrzyj marynatą, przerabiając ją na plastry. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
RybyRyby
4
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Rybę odcedzić i natrzeć pozostałą 1 łyżką. olej. W misce, połączyć ananas, cebula, sól, Pozostałe 1 łyżka. sok z limonki, 1/8 do 1/4 łyżeczki. cayenne, i 1/4 szklanki posiekanej kolendry; chill salsa aż używane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
AnanasAnanas
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CebulaCebula
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ruszt do gotowania oleju, za pomocą szczypiec i wad z olejowanych ręczników papierowych. Grilluj rybę, przykrytą, aż pojawią się ślady i ryba uwolni się po szturchnięciu szczypcami, około 3 minut; delikatnie przewróć i ugotuj drugą stronę, około 2 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś rybę na deskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
7
Podawać ryby w całości i niech obiadokolacje filetować własne (patrz krok 4, poniżej) lub filet ryby w kuchni i ustawić na ciepłym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
8
Podawać z salsą, tortillami i gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
KolendraKolendra
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
9
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
11
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
12
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
13
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
RybyRyby
14
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
15
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
16
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Anchoisświeże Anchois
RybyRyby
17
* Poszukaj pasty achiote w sklepie spożywczym Latino foods aisle lub na Latino markets.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn