Grillowane Tacos z sardynką z salsą Achiote, limonką i ananasem
Grillowane Tacos z sardynką z Achiottem, limonką i salsą ananasową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1309 kalorii, 139g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz sok pomarańczowy, ananas, amerykańska makrela i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Chili Lime Chicken Tacos z grillowaną salsą ananasową + cotygodniowe Menu, Grillowane Tacos wieprzowe z salsą ananasową, oraz Tacos Al Pastor z grillowaną salsą ananasową.
Instrukcje
1
Wyczyść rybę (kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej). Po obu stronach każdej ryby przeciąć 2 ukośne cięcia przez mięso aż do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Ryby
2
Połącz pastę achiote, 1/4 szklanki soku z limonki, sok pomarańczowy, 2 łyżki. olej, 1/2 łyżeczki. cayenne i 6 łyżek. posiekaną kolendrę w dużej misce.
Dodaj rybę i przetrzyj marynatą, przerabiając ją na plastry. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Ryby
4
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Rybę odcedzić i natrzeć pozostałą 1 łyżką. olej. W misce, połączyć ananas, cebula, sól, Pozostałe 1 łyżka. sok z limonki, 1/8 do 1/4 łyżeczki. cayenne, i 1/4 szklanki posiekanej kolendry; chill salsa aż używane.
Ruszt do gotowania oleju, za pomocą szczypiec i wad z olejowanych ręczników papierowych. Grilluj rybę, przykrytą, aż pojawią się ślady i ryba uwolni się po szturchnięciu szczypcami, około 3 minut; delikatnie przewróć i ugotuj drugą stronę, około 2 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś rybę na deskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Rolka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Szpatułka
Kasztany Wodne, Julienne
Szczypce
7
Podawać ryby w całości i niech obiadokolacje filetować własne (patrz krok 4, poniżej) lub filet ryby w kuchni i ustawić na ciepłym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
8
Podawać z salsą, tortillami i gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Kolendra
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
9
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
10
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga Kuchenna
11
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
12
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
13
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Ryby
14
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
15
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
16
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Anchois
Ryby
17
* Poszukaj pasty achiote w sklepie spożywczym Latino foods aisle lub na Latino markets.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.