Grillowane piersi z kurczaka z pastą przyprawową z Afryki Północnej
Grillowane piersi z kurczaka z pastą przyprawową z Afryki Północnej mogą być tylko Afrykańskie przepis, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Jeśli masz nasiona kolendry, nasiona kminku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Północnoafrykańska-grillowana kukurydza na kolbie, Grillowany łosoś o Smaku północnoafrykańskim, oraz Grillowany Łosoś O Smaku Północnoafrykańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na ciepło ze średnio gorącym węglem drzewnym.
Chili, nasiona przypraw, czosnek i ziarna pieprzu grubo zmielić w młynku lub z moździerzem i tłuczkiem, a następnie wymieszać razem z solą i olejem w misce, aby utworzyć pastę przyprawową. Przetrzyj pastę na całym kurczaku.
Olej grill rack, następnie grill kurczaka, strony skóry w dół pierwszy, nad węglami, obracając się od czasu do czasu i poruszając się, jeśli pojawią się flary-ups, aż rumiane, 4 do 5 minut w sumie.
Przenieś kurczaka do obszaru bez węgli pod spodem, układając kurczaka tak, aby grubsze boki były najbliżej węgli, a następnie przykryj odwróconą patelnią do pieczenia i grillem, obracając kurczaka raz, aż tylko gotowane przez, 15 do 17 minut.
Przełożyć na talerz i odstawić na 5 minut przed podaniem.
* Kurczaka można grillować na grillu gazowym. Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut. Zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego i brązowego kurczaka, najpierw strony skóry w dół, pokryte, odwracając się od czasu do czasu, około 4 minut. Wyłącz 1 palnik (środkowy, jeśli są
i umieścić kurczaka, boki skóry do góry, nad wyłączony palnik, następnie grill, pokryte, bez obracania, aż tylko gotowane przez, 15 do 20 minut.* Kurczak, natarty pastą przyprawową, można marynować, przykryć i schłodzić, do 4 godzin przed grillowaniem.* Pasta przyprawowa utrzymuje się, przykryta i schłodzona, do 1 tygodnia.
Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling
African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Kanonkop Pinotage z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Kanonkop Pinotage
# 100 Wine Spectator Top 100 of 2010Wykonane z owoców niektórych z południaNajstarsze w Afryce winorośle Pinotage, tobenchmark bottling to prawdziwy klasyk peleryny!Intrygująco złożone i charakterystyczne, toszczyci się soczystymi warstwami ciemnych jagód,cassis i śliwka przeplatają się z podpowiedziamiz banana i Mochy i dymu,minerally undercurrent.