Grillowana Sałatka z kurczaka z boczkiem Vinaigrette

Grillowana Sałatka z kurczaka z boczkiem Vinaigrette
Grillowana Sałatka z kurczaka z boczkiem Vinaigrette to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 423 kalorie, 29g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka boczku, octu balsamicznego, cukinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka z kurczaka z boczkiem Vinaigrette, Grillowana Sałatka ziemniaczana z boczkiem + boczek-Dijon Vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka z jarmużu z ciepłym boczkiem Vinaigrette.

Instrukcje

1
Grill grzewczy. Boczek gotować na średniej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Usuń boczek z patelni; odcedzić na ręczniku papierowym. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać ocet, olej, brązowy cukier i majeranek do kapiących boczek na patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu wymieszać i rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
MajeranekMajeranek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z ognia. Rezerwa około 1/4 szklanki mieszaniny octu do wykorzystania jako glazury podczas grillowania; odstawić pozostałe na bok do dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5
Gdy gotowy do grillowania, umieścić kurczaka na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnich węgli. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Szczotka kurczaka z zastrzeżonej glazury; włączyć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
7
Dodaj paprykę i squash do grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Umyj kurczaka i warzywa glazurą. Gotować około 10 minut lub aż kurczak jest przetargu widłowego i soki uruchomić jasne i warzywa są chrupiące przetargu, obracając kurczaka i warzywa, i szczotkowanie z glazury raz lub dwa razy. Resztki glazury należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
9
Aby służyć, ułóż mieszane warzywa na 4 pojedynczych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
10
Kurczaka pokroić w poprzek na plasterki; umieścić na zieleni. Ułóż paprykę i squash wokół kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
ZieloniZieloni
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
11
Posypać boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
12
Mżawka lub podawać z zastrzeżonym opatrunkiem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn