Gravad Laks (Vel Gravad Lax, Gravlax, Grav Lax, Gravlaks)
Przepis Gravad Laks (Aka Gravad Lax, Gravlax, Grav Lax, Gravlaks) może zaspokoić swoje skandynawskie pragnienie w około 48 godzin i 10 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 84 kalorie, 11g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wina, filet z łososia, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax), Gravad Lax, oraz Gravad Lax z sosem musztardowo-koperkowym.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.