Gotuj książkę: Meksykańskie ciasteczka czekoladowe Crackle
Gotuj książkę: Meksykańskie ciasteczka czekoladowe Crackle mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 45. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś masło, plus 1/2 szklanki cukru granulowanego, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: czekoladowe ciasteczka Chunkocino, Gotuj książkę: świąteczne ciasteczka czekoladowe, oraz Ugotuj książkę: ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 cale wody do wrzenia na dnie podwójnego kotła.
Masło, Likier i czekoladę umieścić w górnej części podwójnego kotła (off ciepła). Wyłącz ciepło, a następnie Ustaw czekoladę na gotującej się wodzie. Mieszaj od czasu do czasu łopatką, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Wyjąć i ostudzić lekko podczas ubijania jaj.
Umieść jajka i 1/2 szklanki granulowanego cukru w misce miksera i ubijaj na dużej prędkości, aż bardzo jasny kolor i gęsty, 5 do 6 minut. Można również użyć miksera ręcznego i średniej miski, choć może trzeba pokonać mieszaninę trochę dłużej, aby osiągnąć te same wyniki. Roztopioną mieszaninę czekolady zeskrobać na jajka i ubijać do wymieszania, około 1 minuty. Zeskrobać boki miski.
Umieść mąkę, orzechy, cynamon, proszek do pieczenia i proszek chile (jeśli używasz) w maszynce i proces, aż orzechy są bardzo drobno posiekane, 60 do 90 sekund.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj i pokonać na niskiej prędkości tylko do połączenia. Delikatnie wymieszać kilka razy szpatułką, aby upewnić się, że nie ma plam niezakłóconej mąki lub masła czających się w pobliżu dna miski. Przykryć ciasto plastikiem i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin, aż firma.
Rozgrzej piekarnik do 163° i umieść stojak piekarnika na środku. Wyłożyć blachy do pieczenia pergaminem.
Miarka schłodzone ciasto na kulki wielkości łyżki za pomocą łyżki lodów lub łyżką.
W jednej małej miseczce umieścić pozostałą 1/2 szklanki cukru granulowanego, a w drugiej cukier cukierniczy.
Każdą kulkę ciasta rozwałkować w granulowanym cukrze, a następnie w cukrze cukierniczym. Pamiętaj, aby obficie pokryć ciasto cukrem cukierników—w tym przypadku więcej jest lepsze. Miejsce ciasteczka o 1 1/2 cala od siebie na przygotowanych blach do pieczenia.
Piec ciasteczka jeden arkusz na raz, obracając arkusz w połowie czasu pieczenia, przez 11 do 14 minut, aż ciasteczka są nadmuchane i popękane. Jeśli szturchasz ciasteczko, powinno ono wsunąć się na arkusz, a nie przyklejać. Lepiej jest nieco zaniżać te ciasteczka niż posuwać się za daleko-gdy są przesuszone, są suche i niepalące.
Przenieś do regału chłodzącego i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Przechowywanie wskazówek: te ciasteczka są najlepsze tego samego dnia, w którym są pieczone. Wszelkie resztki można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez 3 do 4 dni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.