Gotuj książkę: Figa, Taleggio i Pizza Radicchio
Gotuj książkę: Fig, Taleggio i Radicchio Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 1 i kosztuje 5,39 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 2310 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz radicchio, mąkę chlebową, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 126 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Radicchio, indyk i sałatka z groszku śnieżnego, Ugotuj książkę: Sałatka z kiełbasą z Radicchio i Frisée, oraz Ugotuj książkę: makaron zapiekany z Radicchio, gorgonzolą i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąki, sól i drożdże połączyć w dużej misce.
Dodać wodę i mieszać aż do wymieszania. Przykryj miskę folią i pozostaw na 8 do 12 godzin w temperaturze pokojowej (około 70 ° F).
Po 8 godzinach ciasto wyrośnie i będzie bąbelkowe na powierzchni. Czas jest tutaj bardzo wyrozumiały; możesz pozwolić, aby nadal bulgotał i bardzo powoli rozszerzał się przez kilka godzin, jeśli chcesz.
Przenieść ciasto do lodówki na około godzinę przed podzieleniem, aby łatwiej było pracować.
Lekko pocierać ręce i blat pracy z oliwą z oliwek. Ciasto wyłożyć na blat w jednym kawałku. Lekko go odkurzyć mąką i złożyć na siebie kilka razy, dodając więcej mąki, jeśli to konieczne, aż ciasto połączy się i utrzyma swój kształt, gdy uformujesz go w kulkę.
Pokroić na 5 równych kawałków (dla pizzy), około 6 uncji za sztukę, lub 10 równych kawałków (dla flatbread), około 3 uncji za sztukę.
Przechowywać w lodówce lub zamrażać to, czego nie będziesz używać od razu.
Przenieś kulki do pojedynczych plastikowych worków do przechowywania żywności, skropić oliwą z oliwek i obrócić ciasto, aby pokryć je oliwą. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Posypać kawałek (y) masz zamiar użyć natychmiast z mąką i przenieść do lekko mąką blachy do pieczenia. Przykryć ręcznikiem lub folią i odstawić na około 1 godzinę.Uwaga: uwaga: jeśli ciasto zostało schłodzone, wyjmij je z lodówki i pozostaw do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Jeśli zamrożone ciasto rozmrozisz w lodówce przez 8 do 12 godzin, a następnie przenieś je do lady, aby wzrosły na godzinę. Ciasto powinno być giętkie i łatwo rozciągnięte do kształtu.
Aby zrobić pizzę: rozgrzej brojlery z zestawem stojaków 5 cali od elementu lub płomienia. Jeśli używasz patelni żeliwnej lub patelni do pizzy, ustaw ją na średnim ogniu, aż zacznie palić się gorąco, około 15 minut.
Przenieś patelnię (odwróconą do góry nogami) lub patelnię do brojlerów. Jeśli używasz kamienia do pieczenia, podgrzać go w piekarniku 260° przez godzinę, a następnie ostrożnie przenieść go do brojlerów.
Umieścić figi w małej patelni ustawionej na średnim ogniu, wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Wyłącz ciepło i pozwól fig namoczyć przez co najmniej 30 minut.
Odcedzić, a następnie pokroić na kawałki 1/2 cala.
Toast kawałki orzecha włoskiego w małej, suchej patelni na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż będą bardzo pachnące i zaczynają brązowieć, 3 do 4 protokół. Natychmiast przełożyć na talerz, ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Aby uformować ciasto, obficie odkurz powierzchnię roboczą mąką i połóż na niej kulkę ciasta.
Posypać mąką i ugniatać kilka razy, aż ciasto połączy się i utrzyma swój kształt, gdy uformujesz go w kulkę.
W razie potrzeby dodaj więcej mąki. Uformuj go w 8-calową rundę, naciskając od środka w kierunku krawędzi, pozostawiając 1-calową granicę grubszą niż reszta.
Upewnij się, że masz wszystkie składniki odmierzone i gotowe przed złożeniem pizzy, ponieważ po umieszczeniu ciasta na powierzchni gotowania nie można go łatwo przenieść.
Otwórz drzwi piekarnika lub brojlerów i szybko wysuń stojak z powierzchnią do gotowania (patelnia, patelnia lub kamień do pieczenia) na nim. Podnieś ciasto i szybko przenieś je na powierzchnię do gotowania, naciskając je z powrotem do kształtu, jeśli zajdzie taka potrzeba, uważając, aby nie dotykać powierzchni do gotowania palcami.
Skropić 1 łyżkę oleju na ciasto, rozsypać na wierzchu kawałki orzecha włoskiego, następnie radicchio, następnie posiekane figi, a następnie ser. Przesuń stojak brojlerów z powrotem do piekarnika i zamknij drzwi.
Smażyć pizzę, aż skorupa nadmuchała się na brzegach, pizza poczerniała w plamach, a ser stopił się, 3 do 4 minut.
Wyjmij pizzę drewnianą lub metalową skórką do pizzy lub kwadratem tektury, przenieś ją na deskę do krojenia i pozostaw na kilka minut.
Skropić pozostałą 1 łyżkę oleju na wierzchu, pokroić pizzę na ćwiartki, przenieść ją na talerz i zjeść.