Gorzka Zielona sałatka z pieczonych gruszek

Gorzka Zielona sałatka z pieczonych gruszek
Gorzka Zielona sałatka z pieczonymi gruszkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, rzymską, cykorię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zielona sałatka z pieczoną gruszką i serem pleśniowym, Gorzkie Warzywa Z Kozim Serem, Pinenutami I Gruszkami, oraz Grillowana Sałatka Z Gorzkich Warzyw Z Prażonymi Burakami, Przyprawionymi Orzechami Pekan & dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gruszki wymieszać z oliwą i rozprowadzić w 1 warstwie na płytkiej patelni o wymiarach 17 na 12 cali, następnie doprawić solą i pieprzem. Dusić gruszki, mieszając i obracając dwa razy, aż gruszki będą miękkie i zaczną brązowieć, 20 do 30 minut, a następnie ostudzić około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
GruszkaGruszka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Podczas gdy gruszki są smażone i schładzane, rozrywaj wystarczająco delikatne liście cykorii i eskaroli (Odrzuć żeberka)na kawałki wielkości kęsa, aby odmierzyć w sumie 6 filiżanek. Rozdrzyj tyle rukoli, rukoli, mizuny i romainy na kawałki wielkości kęsa, aby odmierzyć 10 filiżanek. Wrzucić rozdarte zielenie w dużej misce i rezerwy pozostałych zieleni do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
RadicchioRadicchio
EndiveEndive
RomaineRomaine
ZieloniZieloni
MizunaMizuna
GruszkaGruszka
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Ubij razem szalotkę, ocet, miód, sól i pieprz, a następnie dodaj olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
PieprzPieprz
MiódMiód
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Tuż przed podaniem, dodać pieczone gruszki i dressing do zieleni i wrzucić, aby dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
GruszkaGruszka
1
Sałatki można myć i suszyć 1 dzień wcześniej, a następnie schładzać, owijać w papierowe ręczniki, w szczelnej plastikowej torbie.Gruszki można prażyć 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia73
Magazyn