Frytki Yucca
Frytki Yucca to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz paprykę, skórkę z limonki, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Podobne przepisy to Frytki Yucca, Yucca Fries-Guy Fieri, oraz Frytki Yucca z przyprawą Southwest Fry.
Instrukcje
W średnim holenderskim piecu rozgrzać olej do 350 stopni F.
Wszystkie przyprawy umieścić w misce i dokładnie połączyć.
Obierz rury yucca za pomocą wytrzymałej obieraczki do warzyw, aż kora zostanie całkowicie usunięta.
Pokrój yucca w paski: 1/4 cala szerokości, 4 cale długości.
Dodać yucca do oleju i smażyć na złoty kolor. Łyżką szczelinową wyjąć yucca z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Doprawić gorące frytki yucca mieszanką przypraw i skórką z limonki i podawać na ciepłym półmisku wyłożonym papierowym ręcznikiem.