Flat Iron Steak z sosem Cabernet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z płaskiego żelaza z sosem Cabernet. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 554 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, szalotkę, przyprawę do grilla i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Flat Iron Steak z sosem Tango, Flat Iron Steak z sosem Chimichurri, oraz Płaski stek żelazny z sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyjmij stek z lodówki na 20 minut przed gotowaniem, aby mógł osiągnąć temperaturę pokojową. Pomoże to gotować bardziej równomiernie.
W małym garnku na dużym ogniu, dodać bulion i wino i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Rozgrzać olej w żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Sezon stek z przyprawą grilla i umieścić go na patelni. Gotować około 3 minut na stronę średnio rzadkie.
Wyjmij go z patelni, przykryj folią i pozostaw na 5 minut, gdy skończysz SOS.
Zmniejszyć ogień pod patelnią do medium i dodać szalotki. Gotować, aż zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Dodać zredukowaną mieszankę bulionu i wina i gotować, aż zgęstnieje, o około 5 protokół. Wymieszać z masłem i gotować, aż masło stopi się i włączone do sosu. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Stek pokroić na cienkie plasterki, ułożyć na półmisku i podawać z sosem z boku lub polać na wierzchu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.