Flan

Flan
Flan jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, wanilii, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 1/2 szklanki cukru w ciężkim rondlu 1-quart na małym ogniu, stale mieszając, aż stopi się i złoty kolor. Podziel syrop cukrowy na cztery 6-uncjowe kubki z kremem; przechyl kubki, aby pokryć DNA. Pozostawić syrop do stwardnienia w filiżankach około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
BudyńBudyń
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Pozostałe składniki wymieszać; wlać do kubków kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
4
Umieść kubki w kwadratowej patelni, 9x9x2 cali, na stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wlać bardzo gorącą wodę do patelni w granicach 1/2 cala szczytów filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec 40 do 50 minut lub aż nóż włożony w połowie drogi między środkiem a krawędzią wyjdzie czysty. Natychmiast wyjąć z wody. Unmold i podawać na ciepło lub przechowywać w lodówce do 8 godzin i unmold w czasie podawania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Familia Torres Coronas Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Familia Torres Coronas Tempranillo
Familia Torres Coronas Tempranillo
86% Tempranillo, 14% Cabernet SauvignonSubtelny wiśniowy kolor z ceglastoczerwonym akcentem. Elegancki aromat, ukazujący delikatną równowagę między odmianowymi nutami owoców leśnych i lukrecji, a pikantnymi nutami dębu. Dobrze zaokrąglone podniebienie z gładkimi garbnikami odmianowymi.Idealny do mięsa, gulaszy, zapiekanek i naszej tradycyjnej "paelli". Idealny do kremowych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn