Flan
Flan jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, wanilii, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Podgrzać 1/2 szklanki cukru w ciężkim rondlu 1-quart na małym ogniu, stale mieszając, aż stopi się i złoty kolor. Podziel syrop cukrowy na cztery 6-uncjowe kubki z kremem; przechyl kubki, aby pokryć DNA. Pozostawić syrop do stwardnienia w filiżankach około 5 minut.
Pozostałe składniki wymieszać; wlać do kubków kremu.
Umieść kubki w kwadratowej patelni, 9x9x2 cali, na stojaku piekarnika.
Wlać bardzo gorącą wodę do patelni w granicach 1/2 cala szczytów filiżanek.
Piec 40 do 50 minut lub aż nóż włożony w połowie drogi między środkiem a krawędzią wyjdzie czysty. Natychmiast wyjąć z wody. Unmold i podawać na ciepło lub przechowywać w lodówce do 8 godzin i unmold w czasie podawania.