Fettuccine z homarem i krewetkami w sosie Szalotkowo-winnym
Fettuccine z homarem i krewetkami w sosie z szalotki i wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,44 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rukoli, dekoracji: jeden Homar, fettuccine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Sos z szalotki i czerwonego wina, Stek z sosem z szalotki-czerwone wino (Bifteck Marchand De vin), oraz Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój skorupę segmentów ogona homara wzdłuż na górze i Na spodzie. Podważyć otwarte segmenty ogona; usunąć mięso.
Pokroić na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
Doprowadzić 6 szklanki wody do wrzenia; dodać krewetki, i gotować 3 do 5 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby. Odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu (nie brązowieć).
Dodać szalotki; smażyć do miękkości.
Dodać wino i gotować na dużym ogniu 3 protokół. Wymieszać sok z cytryny; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki i kolejne 3 składniki.
Dodaj homara i krewetki do mieszanki szalotki; gotować na małym ogniu, aż owoce morza są gorące, często mieszając.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Dodaj gorący ugotowany makaron do mieszanki owoców morza; wrzucić dobrze.
Podawać z plasterkami cytryny.
Dekorować, w razie potrzeby.