Fettuccine z homarem i krewetkami w sosie Szalotkowo-winnym

Fettuccine z homarem i krewetkami w sosie Szalotkowo-winnym
Fettuccine z homarem i krewetkami w sosie z szalotki i wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,44 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rukoli, dekoracji: jeden Homar, fettuccine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Sos z szalotki i czerwonego wina, Stek z sosem z szalotki-czerwone wino (Bifteck Marchand De vin), oraz Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój skorupę segmentów ogona homara wzdłuż na górze i Na spodzie. Podważyć otwarte segmenty ogona; usunąć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
MięsoMięso
2
Pokroić na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
3
Doprowadzić 6 szklanki wody do wrzenia; dodać krewetki, i gotować 3 do 5 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
4
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
5
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu (nie brązowieć).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać szalotki; smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
7
Dodać wino i gotować na dużym ogniu 3 protokół. Wymieszać sok z cytryny; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WinoWino
8
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Dodaj homara i krewetki do mieszanki szalotki; gotować na małym ogniu, aż owoce morza są gorące, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
KrewetkiKrewetki
SzalotkaSzalotka
10
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
11
Dodaj gorący ugotowany makaron do mieszanki owoców morza; wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Owoce MorzaOwoce Morza
12
Podawać z plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
13
Dekorować, w razie potrzeby.

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn